Kategorier
Blog

Vi er, hvad vi spiser

I disse dage gribes nationen igen af frygt – her midt i agurketiden. Denne tilsyneladende uskyldige, vandede grøntsag kan føre infektioner med sig med nyresvigt og død som mulig følge. Vent! har vi ikke hørt denne historie før?

Jeg husker kun alt for godt de food scares, der greb den britiske befolkning sidst i 1980’erne. Så var det salmonella, så var det glasskår, så var det BSE, der udgjorde den tvivlsomme aftenunderholdning på BBC og ITV. Selvfølgelig skal vi passe på, at der ikke er gift eller colibakterier eller glasskår i den mad, vi spiser – men handler den største food scare ikke snarere om kvaliteten af de fødevarer, vi indtager? Der er for meget fedt, for meget sukker, for mange animalske produkter, alt for få fibre – og for meget mad på tallerkenen. Flere og flere danskere er ifølge Sundhedsstyrelsen overvægtige. Det er stadig langt mere sandsynligt at dø af en livsstilsbetinget sygdom end af en tvivlsom spansk agurk, og sådan vil det formodentlig altid være.

(Visited 57 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar