Kategorier
Blog

Den lille lysegrønne ø

Egholm er en ø mellem Aalborg og Nørresundby. Dens fastnet-telefonnumre starter med 9817 som i Nørresundby, men dens postnummer er 9000 Aalborg. På Egholm er man altid kun i kort afstand fra Aalborgs midtby, men stilheden er den store, gribende forskel. Her er der marker og grusveje, en lille smule skov og vadefugle på tyste sandstrande. Inde midt på øen, grænsende op til en gigantisk rapsmark, er Egholm by, en typisk lille landsby med en lille klynge huse og en købmandsbutik, der har åbent kun om søndagen.

Egholm har været et udflugtsmål for mig lige siden min studietid, hvor matematik- og datalogistuderende og deres undervisere hvert forår drog dertil på udflugt tidligt i juni, hvor vejret var bedst. Det var dengang, vi holdt til på Strandvejen 19, lige op til Aalborgs vestby og i bekvem cykelafstand fra Egholmfærgen.

Egholm er nu blevet offer for planerne om en tredje Limfjordsforbindelse. Hvis vi ikke får dette standset, vil øen en dag blive gennemskåret af en motorvej, og stilheden vil være en saga blott. Mit løfte er dette: den dag, bulldozerne bliver kørt i stilling, vil jeg sætte mig i et træ. Kald mig naturromantiker. Kald mig bagstræberisk. Kald mig sentimental. I har sikkert ret. Måske/forhåbentlig vil recession og ændret miljøbevidsthed gøre min protest overflødig. Jeg håber det.

(Visited 389 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

En kommentar til “Den lille lysegrønne ø”

Aalborgs tidligere borgmester Marinus Jørgensen blev i 1938 spurgt af Nordjyllands Social-Demokrat hvordan han mente Aalborg ville se ud 100 år senere. Blandt de ting han nævnte var: en vestforbindelse med jernbane over Hasseris Enge, bro over Egholm, suppleret med en forbindelse fra Rørdal – muligvis som tunel. Derudover mente han at fly ville blive en almindelige transportform og at folk ville gå rundt med telefoner i lommen. Nu er der foreløbigt gået knap 75 år, og nogle af tingene havde han jo ret i. Men han kan da selvfølgelig stadig også nå at få ret i det med forbindelsen over Egholm.

Kilde: Bente Jensen – Moderne Gennembrud i Aalborg i 1930’erne, som er en ret fin bog om bl.a. NU-udstillingerne, Limfjordsbroen og Aalborg Lufthavn.

Skriv et svar