Kategorier
Blog Bøger

En køn historie

Engang for mange år siden deltog jeg i et kursus på Folkeuniversitetet om kreativ skrivning. En kvindelig kursist kommenterede nogle af mine tekster med ordene “det er sådan noget, kun en mand kunne finde på at skrive”. (Og det var ellers hverken noget om krig eller sport eller den slags.)

V.S. Naipaul, der fik Nobelprisen i litteratur i 2001, hævder nu i et interview med Royal Geographical Society, at der ikke er nogen kvindelige forfattere, der er hans lige, og at han nemt kan skelne mellem kvindelige og mandlige forfattere alene ud fra deres stil. Bl.a. udtaler han:

I read a piece of writing and within a paragraph or two I know whether it is by a woman or not. I think [it is] unequal to me.

Ak ja – og hendes rette plads er vel så i køkkenet? Jeg tror nemt, jeg ville kunne genkende V.S. Naipaul alene ud fra konsekvenserne for mit blodtryk…

Se en lille test som The Guardian har lavet, hvor man skal identificeret kønnet på 10 forfattere ud fra 10 tekstuddrag. Hvor godt scorer I? Jeg fik 5 ud af 10.

(Visited 38 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

2 kommentarer til “En køn historie”

Jeg tror, hun var forbløffet over, at jeg skrev så anderledes end hende. Det eneste, jeg kan huske om hendes tekster, er at de virkede meget private og indadvendte, for at ikke sige grænsende til det selvoptagede (se, dét sagde jeg selvfølgelig aldrig dengang – jeg håber ikke, hun læser med her).

Skriv et svar