Jeg er bekymret over nationalismen og alt det, den gør ved samfundene med sin intolerance og sit had. Efterhånden taler dens stemme i baghovedet på os alle sammen, når vi skal tale om politik. Debatten viser, at selv de mest tolerante og humanistiske stemmer hele tiden uvilkårligt forholder sig til, hvad nationalisterne mon vil sige. Center for Vild Analyse har endnu en interessant kommentar, hvor de konkluderer dette:

Opgaven med at bekæmpe nationalisme og lignende onder består derfor ikke i at kritisere, at ‘lange hårdt ud’ og sige, at »nu går DF over stregen«, som det hedder i overskrifterne, men tværtimod i at vise, hvordan de vælter sig i selvhøjtidelighed og idioti. Et godt forbillede kan findes hos Tina Fey, der lavede en fremragende parodi på Sarah Palin ved ganske enkelt at gentage præcis det, Palin havde sagt i et interview. Det er faktisk komisk, når Pia Kjærsgaard siger til en tysk ambassadør, der lige har sagt, at hans lands erfaringer med nationalismen ikke har været for gode, at han bør vare sin mund på grund af Tysklands erfaringer med nationalismen. Vi mangler bare at lære at grine af det.

Mon ikke dette er en vej frem? Jeg håber, den leende Helle Thorning-Schmidt på billedet ovenfor er i færd med at gå forrest (men jeg tvivler desværre på det).

(Visited 48 times, 1 visits today)