Kategorier
Blog

Nye anbefalinger

Det var på høje tid, at jeg fik opdateret min side med anbefalinger. Se, hvad der optager mig lige nu af bøger og musik.

(Visited 35 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

En kommentar til “Nye anbefalinger”

Hvis du ikke har læst denne, kan den absolut anbefales: Victor Klemperer, Lingua Tertii imperii (Det tredje riges sprog – En filologs notesbog)
Følgende er fra kapitel 9, som jeg læste samme dag som terrorhandlingerne i Oslo var sket, og har fulgt mig siden:
Men talen er ikke kun blevet vigtigere end før, dens væsen er nødvendigvis også blevet noget andet end før. Eftersom den henvender sig til alle og ikke kun folkets valgte repræsentanter, måtte den frem for alt gøres forståelig for alle og dermed også være mere folkelig. Folkelighed er det konkrete, jo mere sanselig en tale er, jo mindre den henvender sig til intellektet, jo mere folkelig er den. Men en tale vil overskride grænsen fra folkelighed til demagogi eller folkeforførelse, når den ikke blot er en aflastning af intellektet, men en bevidst udelukkelse og bedøvelse af det.

Skriv et svar