Kategorier
Blog Det er samfundets skyld

Pengeskabet Danmark

Her er den seneste plakat fra den ikke endnu igangværende valgkamp. Jeg må desværre erkende, at den er særdeles vellykket. Igen går Dansk Folkeparti efter at kapre sprogets positivt ladede ord – tidligere har det været ytringsfrihed og tolerance (men de startede med at kapre ordet dansk), nu er det ordene åben og tryg. Finanslovsforhandlingerne i år og aftalen om øget grænsekontrol, der fik så megen opmærksomhed, gør det tydeligt, at Dansk Folkepartis nationalistiske strategi for tiden især fokuserer målrettet på kriminelle udlændinge. Pengeskabet, som stik mod ordvalget selvfølgelig skal holdes lukket, skal associere netop til dette. Hvad er der inde i det blå pengeskab? En statisk idyl, hvor et ensomt Dannebrog blafrer mod højre på en grøn mark. Det, der aldrig bliver nævnt, er det egentlige budskab: ønsket om kontrol, visionen om at låse sig inde.

(Visited 86 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar