I går aftes var jeg til koncert med det canadiske band Arcade Fire i Ballerup Super Arena. Jeg vil ikke skrive en egentlig anmeldelse af koncerten (den slags kan man finde andetsteds), men det var en god koncert. Arcade Fire er et godt bud på et rockband, der på én og samme tid er iørefaldende, har bred appel og alligevel kan lave musik, der vil noget mere end bare dét.

Under koncerten skete der det, der af og til sker for mig: Det gik op for mig, hvad en bestemt sang, som jeg troede jeg kendte godt, egentlig handler om. Her var det sangen “We Used To Wait” fra 2010-albummet The Suburbs. På storskærmen blev der under koncerten vist udsnit af breve og kuverter, og da var det, det gik op for mig: “We Used To Wait” handler om hvordan den teknologiske udvikling ændrer vores måde at tænke om kommunikation på. Vi plejede at skrive breve til hinanden og at vente på breve. Netop dette er sangens pointe. En følelse, jeg stadig husker, er glæden ved at modtage et brev fra nogen, jeg holder af. Det personlige brev er i dag i stort omfang blevet en artefakt på linje med LP-pladen og vil måske med tiden blive omgærdet med samme nostalgi. I dag er der store musiknavne – som f.eks. Arcade Fire – der igen udsender deres albums også på vinyl. Ja, årets udgave af The Suburbs (nu med to nye numre) har endda brugt en ny vinyl-baseret master!

Gad vide, om der en dag kommer en reaktion på e-mail og sms i form af at nogen begynder at sende hinanden håndskrevne breve?

En anden sang på The Suburbs, “Deep Blue”, handler forresten også om teknologiens indtog, nemlig om den dag i maj 1997, hvor IBMs skakcomputer Deep Blue vandt over Garry Kasparov.

(Visited 42 times, 1 visits today)