Kategorier
Menneskerettighederne

Troy Davis

Når du læser dette, er det den 21. september 2011. Hvis ikke det bliver forhindret, vil amerikaneren Troy Davis i dag blive henrettet i delstaten Georgia. Han har siddet på dødsgangen i 20 år, dømt for mordet på politimanden Mark Allen MacPhail.

Der er aldrig fundet fysiske beviser, som forbinder Troy Davis til mordet, og sagen mod ham bygger alene på vidneudsagn. Siden dommen i 1991 har syv af anklagerens ni hovedvidner trukket deres vidneudsagn tilbage og beskyldt politi for at have fremtvunget deres første forklaringer. Amnesty International har fulgt Troy Davis’ sag tæt og opfordrer til, at delstaten Georgia stopper henrettelsen på baggrund af de manglende beviser.

“Med de usikkerheder, som eksisterer i denne sag, kan myndighederne ikke udføre denne henrettelse med god samvittighed. Selv de stærkeste fortalere for denne straf bør blive foruroligede af manglen på beviser imod Troy Davis”, siger Rob Freer, Amnesty Internationals amerikanske researcher.

Sagen har påkaldt sig internationalt opmærksomhed, og bl.a. USAs tidligere præsident Jimmy Carter (der selv er fra Georgia) og paven har appelleret om ikke at henrette Troy Davis. Henrettelsesdatoen den 21. september er den fjerde dato, som Troy Davis modtager indenfor de sidste fire år. I 2007 var Davis mindre end 24 timer fra at blive henrettet, indtil henrettelsen blev udskudt.

Det er mig en gåde, at et land, der kalder sig demokratisk, fortsat kan have dødsstraf.

Følg dette link til Amnesty Internationals aktion og vær med til at gøre noget, inden det er for sent.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar