Kategorier
Blog Logisk set Matematik

Et katalog over paradokser

For snart en del år siden holdt jeg et kursus på Folkeuniversitetet om paradokser. Det kom der en tekst ud af, Et katalog over paradokser. Jeg besøger Zenons paradokser, løgnerens paradoks, Russells paradoks og fortæller undervejs en historie om mængdeteori og Cantors diagonalargumenter. Egentlig var det meningen, at teksten skulle blive til en gymnasielærebog, og Matematiklærerforeningen bad mig om at lave en gymnasieudgave sammen med Jens Friis, der er en meget erfaren gymnasielærer. Jens var samtidig min matematiklærer, da jeg selv gik i gymnasiet. Skæbnen ville, at Jens sagde sin stilling op på Fjerritslev Gymnasium og blev ansat på Aalborg Universitets adgangskursus. Selv fik jeg også travlt med andre ting, bl.a. en meget større bog på engelsk om strukturel operational semantik, så den lille bog om paradokser er aldrig blevet til noget. Hermed lægger jeg min tekst om paradoksen på min blog som PDF-fil i håb om at nogen derude kan få glæde af det.

(Visited 384 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

En kommentar til “Et katalog over paradokser”

Tak for noten, Hans. Jeg synes den er både interessant og godt skrevet. Jeg har desværre ikke et A-niveau i år, så har ikke fået anvendt den direkte i undervisningen. Men jeg har i stedet brugt den som udgangspunkt for en større skriftlig opgave.

Skriv et svar