Fem år gammel – og tyve år senere

Her er den korte trailer til kortfilmen 1989: Dengang jeg var fem år gammel af den danske instruktør Thor Ochsner. Filmen er allerede rost af mange og er udtaget til programmet med animerede kortfilm ved Sundance Film Festival i USA i år.

Filmen handler om en oktoberaften i 1989, hvor den femårige Thor er på vej i bil med sin far mod lufthavnen i Luxembourg for at hente sin mor. Faderen omkommer i den trafikulykke, det ender med. 20 år senere, i 2009, får Thor Ochsner en sms fra en kvinde, der viser sig at være hans halvsøster. Faderen har været vidt omkring og har børn med andre kvinder, så Thor Ochsner har faktisk tre halvsøskende.

Jeg håber at kunne få hele filmen at se en dag; den ser spændende ud på billedsiden og er samtidig en gribende fortælling, jeg kan relatere til. Også jeg var som fem-årig ude for at være passager i en bil, der kørte galt. Også jeg har som voksen opdaget, at min far har været vidt omkring og har børn med andre kvinder. Jeg voksede op som enebarn, men har i dag fire halvsøskende i fire forskellige lande.

Der er et godt interview i Politiken med Thor Ochsner.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar