Her til morgen ledte jeg for anden dag i træk forgæves efter en bestemt dvd derhjemme og endte denne gang med også at rode min datters dvd-samling igennem – men forgæves. Jeg faldt så til gengæld over hendes to Ib Spang Olsen-dvd’er. Af en eller anden grund hæftede jeg mig specielt ved dem.

Og her til eftermiddag kan jeg så læse den triste nyhed, at Ib Spang Olsen er død.

Jeg mærker for alvor tidens gang, når dem, der altid har været der, pludselig ikke er der mere. For mig er Ib Spang Olsen uløseligt knyttet til børneudsendelser fra de tidlige 1970’erne, hvor han tegnede og fortalte på sit rolige, lidt gammeldags københavnske.

Når man siger Ib Spang Olsen, kommer jeg lige så uvilkårligt til at tænke på hans ven og samarbejdspartner Halfdan Rasmussen. Sammen lavede de to nogle af de børnebøger, jeg selv har læst med stor fornøjelse og har købt senere, da jeg selv blev forælder. Ib Spang Olsen lavede også børnebøger selv – bl.a.. Drengen i månen og Det lille lokomotiv.

Ligesom Halfdan Rasmussen fik Ib Spang Olsen ikke altid den anerkendelse, han fortjente – hans værk forekom nogle at være for “let”. Men også Ib Spang Olsen var en stor dansk kunstner. Æret være hans minde.

(Visited 503 times, 1 visits today)