20120219-205003.jpg

En britisk undersøgelse nævnt i The Guardian viser at man bliver hurtigt gammel:

On average, respondents thought “youth” ended at 41 and “old age” began at 59. However, this varied by as much as 20 years in relation to the age of the respondent: the age at which youth stopped and old age started increased in relation to the age of the respondent.

Undersøgelsen viser samtidig, at denne skelnen er – nå ja, aldersafhængig. Mennesker i firserne synes, at mennesker i tresserne stadig er unge. Jeg kender bestemt denne relativitet fra mig selv; jeg gøs, da jeg nærmede mig de tredive, men senere, hvor jeg kun er et par år fra at være halvtreds, måtte jeg smile lidt, da min søster (som jeg først mødte for få år siden, men det er en anden historie) følte det samme ved tanken om at blive tredive.

Det værste er en snigende alderschauvinisme (eller ageism, som man rammende kalder det på engelsk)- ville jeg være tryg ved at have en tandlæge, som jeg kunne huske som én, der gik adskillige årgange under mig i skolen? Selv i dag ville jeg komme til at føle at jeg var klasser bedre end ham. Men den slags er farligt; alderschauvinismen kan som bekendt også pege den modsatte vej. Amerikaneren Jerry Rubin, der var fredsaktivist under Vietnamkrigen, er kendt for citatet

Never trust a man over thirty

Da han selv blev tredive, fik han da også læst og påskrevet for det. I 1994 døde Rubin så i en alder af 56, tre år fra at være gammel.

(Visited 48 times, 1 visits today)