I dag er det et år siden, et jordskælv i Christchurch i New Zealand ødelagde store dele af byens centrum og dræbte 185 mennesker. Det øverste selvportræt er taget i byens domkirke i januar 2010. Det nederste er taget umiddelbart efter jordskælvet et år senere.

Hele denne triste begivenhed har en særlig betydning for mig. I januar 2010 besøgte jeg min søster i Christchurch; det var første gang nogen sinde, vi mødtes (vores far var en træls person, der ikke fortalte os om hinandens eksistens). Jeg var der i en uge og kom til at holde af byen, der på mange måder fremstår som et ekko af de englændere, der grundlagde Christchurch. Jeg cyklede hver dag rundt i den bymidte, der et år senere blev til en ruinhob. Meget af det, jeg så, vil være væk, næste gang jeg lægger min vej forbi. Jeg er ikke nogen kirkeligt orienteret person, men det er nu alligevel trist at vide, at domkirken, som er vartegn for Christchurch, er halvvejs styrtet sammen.

En solstrålehistorie er, at min søster og hendes kæreste i år fik deres første barn, så jeg nu har en nevø i den jordskælvsplagede by langt væk.

The Guardian har i dagens anledning en lang artikel om genopbygningen af Christchurch.

(Visited 81 times, 1 visits today)