Det blev også en lang dag i går, men på en anden måde. CSEDU startede med en paneldiskussion, der involverede de tre indbudte foredragsholdere: Hugh Davis fra University of Southhampton, David Kaufman fra Simon Fraser University i Canada og Joseph Trimmer fra Ball State University i USA. Alle tre talte på hver sin måde om problemorientering som en måde at skabe større engagement hos de studerende på, og diskussionen bagefter kom til at handle om, hvordan man lave – problemorienterede og også gerne tværfaglige projekter i grupper!! I løbet af spørgerunden fik jeg gjort opmærksom på, at vi i Danmark har 4 årtiers erfaring med den slags på universiteterne i Aalborg og i Roskilde. Jeg kunne se, at i hvert fald Hugh Davis nikkede. Bagefter snakkede jeg med Herman Koppelman fra det åbne universitet i Nederlandene; han ville gerne høre mere om projektarbejde og især da, hvad gruppeeksamen mon kunne være.

Om eftermiddagen var jeg session chair på den første eftermiddags-session. Jeg troede først, at jeg bare skulle være ordstyrer, men dokumenterne, jeg fik ved indskrivningen afslørede, at jeg også skulle evaluere præsentationernes tekniske niveau og klarhed. Desuden skulle alle foredragsholdere bagefter have udleveret et diplom som bevis på at de havde holdt deres foredrag. Ingen af delene har jeg oplevet før – og jeg har trods alt været med til en del konferencer i årenes løb.

Da jeg indleverede de udfyldte evalueringsskemaer, var organisatorerne lidt overraskede over at alle foredragsholdere havde været til stede. At det gav mening, opdagede jeg ved sessionen bagefter, der så afgjort var en af de mest utjekkede, jeg hidtil har været med til i konferencesammenhæng. Det startede i fin stil med at den nye session chair kom 10 minutter for sent, men forsinkelsen blev indhentet af de første foredragsholdere (2 gange Olga fra Ukraine) ved at de simpelthen udeblev uden forklaring eller forvarsel. Og så gik jeg på og fortalte om erfaringerne med et kursus, hvor der er peer assessment af spørgsmål om kursets tekst, og om den webtjeneste, der blev udviklet i den forbindelse sidste år. Og bagefter fortalte Maurice Isabwe, der egentlig er fra Rwanda, men nu er Universitetet i Agder i Norge, om sine eksperimenter med peer assessment i et kursus i matematik for førsteårs-ingeniørstuderende.

Det viste sig bagefter, at Isabwe faktisk ikke kendte til Per Lauvaas’ vigtige arbejde om formativ evaluering og peer assessment, trods det at begge begreber dukkede op i Isabwes gode foredrag. Utroligt, men sandt – Lauvaas er jo fra Norge, og har sit virke i Østfold ikke så langt fra hvor Isabwe er!

Senere fik jeg så også en god snak med de to eneste andre danskere ved konferencen, Karsten Schmidt og Steen Markvordsen fra Institut for matematik ved DTU.  De to kendte jeg indtil da kun af navn; de har gjort en stor og grundig indsats for at reformere undervisningen i førsteårs-kurserne i matematik på DTU. Min folkesætning om transitiv aflukning blev endnu engang empirisk verificeret; Steen Markvordsen spurgte mig, om jeg var på samme institut som Lisbeth Fajstrup.

Efter at have været til foredrag med 1 times frokostpause midt på dagen  sluttede jeg dagen med en middag på en lille vegetarisk restaurant, hvor maden var fornuftig og priserne ligeså. Desværre var deres øl-udbud mindre end menukortet lovede – der var hverken Saison Dupont eller Moinette. Alternativet til de fraværende belgiere var Carlsberg eller den portugisiske Super Bock, som jeg husker fra gamle dages sommerferie i Portugal. Så det blev en Super Bock. Og ja, det er  faktisk en bock – men en helt udvandet, meget lidt humlet udgave af en Oktoberfestbier i den ekstremt let drikkelige øltradition, man holder sig til sydpå. (Det må der kompenseres for, når jeg kommer hjem.)

Til sidst en taxi over Douro-floden tilbage til Holiday Inn; jeg var træt (og træt af at fare vild i Porto) – og det bekræftede min oplevelse fra sommerferierne for 25 år siden. det er stadig særdeles billigt at tage en taxi i Portugal.

(Visited 102 times, 1 visits today)