Årets store positive albumoverraskelse hedder I Predict A Graceful Expulsion og kommer fra debuterende Cold Specks, endnu et af disse énpersoners-“bands”, der er så mange af. Bag Cold Specks gemmer sig den canadiske sanger og sangskriver Al Spx (ja, det hedder hun åbenbart). Som musikvideoen ovenfor afslører gennem det gråbrune landskab og de gråbrune bygninger, bor hun nu i Storbritannien.

Al Spx har en udtryksfuld vokal, der formår at lyde både sårbar og stærk og sjælfuld, og hun undgår ad den vej helt den blodfattighed, som en del andre sangerinder i det mere eller mindre folk-inspirerede hjørne let havner i. I Predict A Graceful Expulsion består af en samling sange, der holder hele vejen igennem. Der er tydelige referencer tilbage til Leonard Cohen og Nick Cave, men også til en mere afro-amerikansk musiktradition (hvem sagde soul?). Den lidt kuldslåede stemning passer fint til den sommer, vi oplever lige nu – og lur mig, om ikke Cold Specks spiller på Roskilde-festivalen i år, hvortil jeg har billet igen for første gang i mere end 10 år. I Predict A Graceful Experience.

(Visited 36 times, 1 visits today)