Min datter glemte sin mobiltelefon i bussen på vej til Spejdernes Lejr 2012 i Holstebro. Da jeg opdagede det, ringede jeg til telefonselskabet. Følgende samtale udspandt sig.

– Jeg hedder Hans Hyttel. Min datter har mistet sin telefon. Jeg vil gerne have spærret sim-kortet.
– Hvad er nummeret, det er tilknyttet?
– Det er 555-3412.
– Det er et sim-kort til data.
– Det forstår jeg ikke.
– Man kan ikke ringe op til det, for det er et sim-kort til data. Vil du gerne have det spærret?
– Det er ikke et sim-kort til data. Det er sim-kortet til min datters telefon. Den er blevet væk, så den skal spærres. Man kan sagtens ringe op til min datters telefon.
– Det er et sim-kort til data, Carsten.
(undrer sig over at blive kaldt Carsten) Vent, jeg kom til at bytte om på nogle cifre. Det rigtige nummer er 555-1234. Jeg gentager: Nummeret er 555-1234. Det er det nummer, jeg mener. Altså 555-1234.
– Carsten, vil du gerne have sim-kortet spærret, selv om det er til data?
(nu med stor utålmodighed) Så hør dog efter hvad jeg siger! Jeg vil have spærret min datters telefon, der er blevet væk.
– Tag det nu roligt, Carsten.
(brøler) For helvede! Jeg hedder ikke Carsten!! Jeg hedder Hans Hyttel og jeg vil have spærret sim-kortet på min datters mobiltelefon. Det er det, jeg hele tiden har prøvet at fortælle dig!!!!
– Nå, jeg kan se, at jeg har tastet et forkert nummer. Jeg spærrer kortet nu.
– Godt.
– Er der andet, jeg kan hjælpe dig med?
– Det tror jeg ikke.

(Iflg. Den Store Danske:

Eugène Ionesco, opr. Eugen Ionescu, 26.11.1909-28.3.1994, fransk-rumænsk forfatter, der fik afgørende betydning for det absurde drama fra anden halvdel af 1900-t.

… bl.a. Le Rhinocéros (skrevet 1958, Næsehornet, Alléscenen 1961) om det gode menneske Bérenger og hans ubodelige ensomhed under et totalitært regimes smittebærende styre, der i stykkets fabel gør alle til næsehorn.)

(Visited 118 times, 1 visits today)