Jeg kan ikke huske ret meget fra de olympiske lege i Mexico i 1968. Jeg var fire et halvt år gammel; jeg kan faktisk kun huske, at der var OL og at fjernsynet var tændt. Men i mange år derefter har jeg hørt om Bob Beamons legendariske længdespring på 8,90 meter – en forbedring af verdensrekorden med hele 55 centimeter. Det var da også først i 1991, at rekorden blev slået af en anden amerikaner, Mike Powell. Den rekord gælder faktisk endnu, men Beamons 8 meter og 90 centimeter er stadig olympisk rekord. Ovenfor kan I nu også se dette helt utrolige spring.

Bob Beamon sprang aldrig bare tilnærmelsesvis så langt igen, og kort efter OL gik han over til at spille basketball. Siden studerede han sociologi og er i dag atletikdirektør ved Chicago State University.

(Visited 145 times, 1 visits today)