Hans Hüttels officielle weblog

Sagde vi virkelig dét?

Den 31. august var jeg (som jeg allerede skrev om på selve dagen) i Aarhus for at deltage i en rap slam battle. Min modstander var Per Bang Bertelsen, der er danskstuderende på SDU og laver hiphop under navnet Perzon. Luxshan Ratnaravi, der er kandidat fra Institut for datalogi, står bag disse interessante events, der tidligere i år nåede Roskilde-festivalen og senere også skal en tur forbi Pumpehuset. Til disse battles er der ingen mikrofon og meget mindre improvisation. Ligesom i andre rap battles handler det selvfølgelig om at disse hinanden mest overbevisende, men det må heller ikke her være et hævntogt eller antage en negativ karakter – det skal gøres med et glimt i øjet. Det er en form for krig på ord, der er langt ældre end hiphop; faktisk er sangerkrigen i Wagners opera Tannhäuser vel også et eksempel på et tidligt battle.

Et i hiphopkredse velkendt navn er Mark Grist, en britisk lærer og lyriker fra Peterborough, der var med i et meget set rap slam battle mod Blizzard, en fyr på 17 år fra Manchester. Mark Grist har siden været med i flere andre battles; det lover jeg så til gengæld, at jeg ikke vil gøre. Dette var en one-off (nudansk for engangsforeteelse) og i høj grad et forsøg på at minde både poetry slam-folket og hiphop-folket om at man godt kan dyrke poetry slam og samtidig kende til og respektere hiphoppens potentiale.

I kan se en optagelse af det, vi sagde den 31. august, på Facebook nu. Jeg skal advare om at der godt nok er mørkt på V58 og om at lyden er hørt bedre. Og se Per(zon)s “Grammatisk graffiti” på YouTube også.

(Visited 89 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

1 Kommentar

  1. KasperMA

    Det må jeg tage hatten af for Hans, det er en fantastisk fed præstation du lægger for dagen!

Skriv et svar

© 2021 hanshuttel.dk

Tema af Anders NorenOp ↑