Kategorier
Blog Musik

Crowdsourcing – og knive

Den amerikanske sangerinde Amanda Palmer (der forresten er gift med den ikke helt ukendte forfatter Neil Gaiman) bad tidligere år om støtte fra hendes fans til at finansiere et nyt album og en turné. Det har indtil nu indbragt $1,192,793 – en rekord for hvad man kan opnå med crowdsourcing og en interessant erfaring for musikbranchen.

Noget mere kontroversielt er det, at Amanda Palmer til sin turné ville have sine fans til at agere backing-musikere – med “øl, merchandise eller ros”  (beer, high-fives, merch, and/or thank yous) som eneste betaling. Det blev hun ikke populær på – hverken hos fans eller hos professionelle musikere. Måske skulle hun ikke have kaldt sit backing-band for The Grand Theft Orchestra?

Ikke desto mindre er hendes musik interessant. Den skriver sig ind i en lang tradition for forholdsvis hysterisk, men samtidig iørefaldende pop/rock; jeg kommer uvilkårligt til at tænke på Lene Lovich, der slog sine folder i den tidlige new wave (kan andre end mig huske hende?).

Ovenfor er en live-udgave af “The Killing Type” fra Amanda Palmers seneste album. Jeg formoder at knivlovgivningen er anderledes i Storbritannien.

(Visited 36 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar