Kategorier
Blog Datalogi

Kohei Honda

Der er beskeder, man håber aldrig at få. I dag, sidst på arbejdsdagen, kom den: Kohei Honda, der er professor i datalogi ved Queen Mary College i London, er pludselig død af et slagtilfælde. Han blev kun 45.

Kohei var en af hovedpersonerne bag det, der i dag kaldes for sessionstyper. Det er den idé, at en kommunikationskanals type kan være tilstandsafhængig og at det således er muligt at lade et typesystem for parallelle processer beskrive en form for kausalitet. Der var også andre involveret, men jeg fornærmer næppe nogen, når jeg nævner at den oprindelige idé var hans.

Netop i dag havde jeg siddet og skrevet sad jeg på et manuskript som anvender en af Koheis vigtige ideer (de såkaldte typestrukturer) og som jeg havde tænkt mig at sende til ham.

Jeg mødte første gang Kohei i 1995 til en workshop i Cambridge, hvor alle talte om den entusiastiske japaner – hans vending “Joyful hacking in the pi-calculus” var snart på alles læber. Så sent som i år var jeg sammen med Kohei og en række andre med til ar skrive en ansøgning om et forskernetværk om adfærdstyper; netværket begynder til februar og det er grusomt ironisk at Kohei ikke kommer til at opleve dette. Til en anden ansøgning jeg har lavet, skrev han en venlig udtalelse om mig.

Som man forhåbentlig kan fornemme, var Kohei Honda en livlig, entusiastisk og venlig mand. Hans død er et enormt tab, ikke kun for faget, men også for alle os, der kendte ham og i allerhøjeste grad for hans hustru og samarbejdspartner Nobuko.

(Visited 100 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

En kommentar til “Kohei Honda”

Skriv et svar