brainpickings

Jeg har henvist til det franske websted Owni, hvor der har været en hel del interessant at læse om teknologi, samfundsforhold (herunder menneskerettigheder) mm. Men det sted er netop lukket (artiklerne er heldigvis stadig i arkivet der). Til gengæld har jeg så nu (først nu, vil nogen nok tænke) opdaget Brain Pickings (http://www.brainpickings.org), som er et websted drevet af 27-årige Maria Popova, der oprindelig er fra Bulgarien og nu bor i New York. Her skriver hun om alt, hvad hun har lyst til at skrive om. Hun anmelder bøger om kreativitet og en børnebog af Richard Dawkins. Hun skriver en liste over de 10 albumudgivelser, hun har været gladest for i 2012. Hun skriver om hvad Bertrand Russell sagde om at lære. Og så videre. Og hun skriver godt. (Der er ikke ret meget om samfundsforhold; det er der som bekendt af og til her på min blog.)

Der er et interessant interview med Maria Popova i The Observer, og det er tydeligt at hun finder det meste af sin inspiration fra bøgernes verden – hendes artikler er ikke primært videreformidling af indhold fra nettet.  Man opdager også hurtigt at hun har Brain Pickings som et fuldtidsarbejde – Maria Popova mener selv at bruge omkring 450 timer om måneden på den. Jeg bruger formodentlig/forhåbentlig højst en tyvendedel af den tid på at skrive på min egen blog, og sådan bør det også være.

 

(Visited 53 times, 1 visits today)