20130126-204100.jpg

I aften er jeg til DM i poetry slam på Svalegangen i Aarhus. Sidste år var jeg med som deltager i Den fynske opera i Odense og fik en lidet flatterende sidsteplads. Dengang var det Jacob Hallgren, der efter mange års prominens på den københavnske poetry slam-scene omsider tog trofæet hjem i 2012. I år er det så Mads Bjergen Pedersens tur til at repræsentere Aalborg, og han kan næsten kun gøre det bedre end mig. Med al respekt for dem, der var med sidste år, synes jeg at årets line-up er helt usædvanligt stærkt. Se bare:

Fra København: Michael Dyst, Mathias Bundgaard, Irmelin H.C. Prehn og Josefine Højholt
Fra Fyn: Peter Dyreborg og Nicolaj Kvistgaard
Fra Aarhus: Tobias Dalager og Jakob Lykke
Fra Aalborg: Mads Bjergen Pedersen
Arrangørens wildcard: Lasse Nyholm

Heriblandt er der tidligere Danmarksmestre og hver for sig står de for en tilgang til poetry slam, jeg værdsætter. De har hver især deres egen stil (ingen ville f.eks. forveksle Mads Bjergen Pedersen med Lasse Nyholm, selv hvis man ikke kunne se dem), og det er i sig selv et adelsmærke.

Der er en vældig masse (især helt unge i gymnasiealderen), der nu forsøger sig med poetry slam rundt om derude, og det er godt – men med al respekt for dem er der alt for mange blandt dem, der ikke laver tekst, der kan fremføres eller gå rent ind. Det, der virker på papiret eller på skærmen hjemme på værelset, virker som regel ikke på en scene. Og så er der stadig alt for mange af de nye, der enten slet ikke er morsomme eller kammer over i en slags “tilstræbt sofistikeret stand-up”. Poetry slam er hverken oplæsning af digte, rap eller stand-up, men er en genre, der rummer elementer fra alle disse genrer.

Men i aften er det anderledes! Det er spændende at se på og høre på, og aftenens MC/konferencier/hvad vi nu kalder det er faktisk Mark Jensen-Skovgaard fra Aalborg.

Opdatering: Finalen stod mellem Michael Dyst, Lasse Nyholm og Jakob Lykke. Michael Dyst vandt – stort tillykke herfra!

(Visited 148 times, 1 visits today)