Kategorier
Det er din egen skyld

Farvel, Maggie

thatcher

Jeg burde kunne sige noget positivt om Margaret Thatcher, men selv ved denne lejlighed er det svært. (Og nej, jeg plejer ikke at bringe manipulerede fotos her. Men i dag gør jeg en undtagelse.)

Det positive skulle måske være, at hun selv troede på at det, hun gjorde, var godt. På denne måde var Margaret Thatcher en slags idealist. Men hun var med til at cementere de sociale uligheder i Storbritannien og hendes kombination af krig, nedskæringer og privatiseringer udført med en aldrig svigtende arrogance var meget svær at holde af. Jeg boede i Skotland i 1988-1991 og så resultaterne med egne øjne. Til sidst var selv hendes egne partifæller trætte af hende; de fik hende ryddet af vejen og fortsatte så ellers med den samme usympatiske politik.

Margaret Thatcher bragte nyliberalismen ind i varmen med dens “objektive” løsninger, dens kombination af privatisering og central kontrol og dens postulat om at samfundet ikke findes (et berømt/berygtet citat fra et interview fra 1987, jeg tidligere har citeret her)

…and who is society? There is no such thing! There are individual men and women…

Når samfundet ikke findes, er alle problemer individuelle og din egen skyld.

Nu er Margaret Thatcher heller ikke mere.

(Visited 39 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar