Kategorier
Datalogi Den akademiske biks

Povl Villumsen

Jeg har netop læst i min morgenavis at Povl Villumsen er død; han blev 82.

Povl Villumsen var blandt dem, der grundlagde datalogiuddannelsen på Aalborg Universitet. Som næsten alle andre på den tid havde han ikke selv nogen kandidatgrad i datalogi – Povl var oprindelig civilingeniør. Hans faglige interesser spændte bredt, og han nåede at vejlede specialer inden for så forskellige områder som systemudvikling og algebraiske specifikationer. Selv oplevede jeg Povl i to temmelig forskellige kurser – Datastrukturer og Parallelle processer og fordelte systemer. Begge kurser findes endnu i dag under lidt andre titler. Flere af dem, Povl var specialevejleder for, er i dag professorer, og også Povls søn gik i hans fodspor ved at tage en PhD i datalogi.

PVV, som vi ofte kaldte ham, var studienævnsformand mens jeg var medlem af studienævnet som studerende i 1980’erne. Jeg var en vred ung mand dengang, og det hele endte trist. Efter en beslutning i studienævnet, som jeg bakkede op om og som Povl var modstander af, gik der kun få dage, så havde han trukket sig som studienævnsformand og sagt op. Jeg nåede at få talt med ham senere og at finde ud af at udviklingen i studienævnet havde været dråben, der fik bægeret til at flyde over. I dag forstår jeg så udmærket Povls reaktion.

Efter sine år på AAU arbejdede Povl ved Danyard. I mange år var han desuden med i censorkorpset i datalogi, og i den sammenhæng fik jeg mødt ham et par gange efter at han forlod AAU. Povl fik også tid til at dyrke sin mangeårige interesse for græsk sprog og kultur der bl.a. førte til en bachelorgrad i nygræsk.

Æret være hans minde.

(Visited 83 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar