46717-large

I dag er der en interessant artikel i Information af Sebastian Gjerding om datamining. Men én ting ærgrer mig helt utroligt ved den i øvrigt seriøse artikel:

»Data i dag er som jord i Middelalderen,« siger Dino Pedreschi, der er professor i computervidenskab på universitetet i Pisa.

Ordet er fremhævet af mig. Er det bare mig, der er træt af dette ord? Google har omkring 3380 hits på “computervidenskab”, og så vidt jeg kan se, forekommer de stort set alle i tekster skrevet af journalister og andre tekstforfattere, der har digtet deres egen oversættelse af computer science. Det er aldrig vi computervidenskabsmænd, der selv bruger ordet om datalogi.

Jeg er tidligere blevet uvenner med journalister, der har deres egen interessante udlægning af mit fag og dets efter deres mening urimelige krav til præcision. Så jeg må hellere passe på hvad jeg skriver. Men de måtte da gerne bruge et eksisterende ord om mit fag i stedet for at digte deres eget. (Min ærgrelse over studerende, der kalder en delmængde for et “subsæt” skyldes af samme grund ikke en kamp mod snigende anglificering, men at ordet “subsæt” simpelthen ikke findes.)

Billedet ovenfor stammer fra dvd’en Hva’ nyt Scooby-Doo? Vol. 5 Kidnapning der omtales med bl.a.

På verdensudstillingen i Omaha bliver Scooby-Doo og slænget helt elektriske, da de i ´High-Tech Huset fra Fremtiden´ får en lektion i forrykt computervidenskab.

Jeg håber ikke at filmen tager udgangspunkt i min undervisning.

(Visited 77 times, 1 visits today)