Kategorier
Levende billeder

Trapez i Nordkorea

Dette kom bag på mig. Filmen Comrade Kim Goes Flying er simpelthen en film fra Nordkorea med belgisk og britisk ko-produktion, og den bliver nu vist på flere internationale filmfestivaler. Den har endda nået biograferne i Sydkorea. På en måde er det vel et godt tegn, at der kommer en film af denne slags – en ukompliceret romantisk komedie om en ung kvindes drømme om at blive cirkusartist. Nede under al undertrykkelsen og hungersnøden og diktaturet og ensretningen er der vel også i Nordkorea fremtidsdrømme, forelskelse, forvirring og farver. Måske kan selve dette at få sat ansigt på nordkoreanerne hjælpe os med at forstå dem. Inde bag de store robotagtige parader og inde i de grå betonhuse er der mennesker med hver deres skæbne.

Men gad vide om denne film var blevet så omtalt, hvis den havde været fra Sydkorea (eller for den sags skyld et andet østasiatisk land)?

(Visited 43 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar