20130704-185021.jpg

Torsdagens positive overraskelse på Roskilde var duoen Drenge, der trods navnet er britisk. De to drenge fra Sheffield spiller en pågående, blues-influereret omgang garagerock med en helt utrolig nerve. Når der kun er to medlemmer i et “band” (er en duo egentlig et band?) skal der buldres ekstra igennem – og det blev der. Trommeslageren er især dygtig til at buldre kompetent.

Hvis Arctic Monkeys var vrede og ikke bare sure, ville de måske lyde lidt i retning af Drenge. Sangskrivningen er lovende, men mangler måske lige det sidste ryk. Stadig en rigtig god oplevelse.

Det danske navn skulle ifølge konferencieren komme af at de to Drenge har set en masse danske dogmefilm – men med dét lyder nu mere som om de har set Niels Malmros. I al fald godt at de hverken landede på Idioterne eller Lars Ole, 5.c.

På tidligere festivaler har jeg kunnet gå i dagevis uden at møde nogen, jeg kender, men alene i går fik jeg mødte flere tidligere AAU-dataloger (nu i rollerne som virksomhedsejer, professor og softwareudvikler), en ikke helt ukendt poetry slam-personlighed hjemmefra og en gammel gymnasiekammerat som jeg ikke havde set i 17 år. Også dé møder var del af en god festivaloplevelse.

(Og så ikke særlig mange ord om Animal Collective, der desværre ikke gav nogen særlig god koncert. Disclosure og Kendrick Lamar var derimod gode.)

(Visited 41 times, 1 visits today)