Så kom den omsider, filmen om det legendariske og i sin tid sørgeligt oversete Big Star. Se mere om filmen, der har premiere i denne måned, på http://bigstarstory.com.

Alt for mange mennesker, også dem der ellers mener at interessere sig for såkaldt 70’er-rock og taler om hvor meget bedre alting var dengang, kender ikke til Big Star. Selv hørte jeg om dem for første gang i 1992, og da jeg skulle til USA for første gang, var chancen der for at få fat i deres to første albums.

Big Star led den skæbne at være et band, der spillede britisk inspireret rock og var fænomenale til det, men blev dannet i 1971 i en by i USA som er forbundet med den mest ærkeamerikanske populærmusik, nemlig Memphis. Hits fik de aldrig, men deres tre albums, #1 Record, Radio City og Third er med årtiers forsinkelse blevet anerkendt som hovedværker i amerikansk rock og har været en inspiration for utallige bands – R.E.M., The Replacements, Teenage Fanclub, The Posies osv. osv. Også navne der stilistisk set er temmelig langt fra Big Star har ladet sig inspirere. This Mortal Coil lavede en god udgave af “Holocaust” fra Third, der dog ikke overgår den særdeles nedstemte originalversion.

Mange af os kommer især til at tænke på sanger og sangskriver Alex Chilton i forbindelse med Big Star. Jeg kan se at filmen er blevet til i tiden efter hans død og det ser ud til at den er et særdeles værdigt eftermæle for ham. Forhåbentlig når den også Danmark en dag. Den kan lejes via iTunes, men desværre kun i USA.

(Visited 48 times, 1 visits today)