20130719-193845.jpg

En kortvarig afbrydelse af bloggens stilhed er på sin plads. Jeg har ikke været på nettet siden i søndags (her fraregnet fem minutters frustrerende langsomt forsøg på at læse Politiken på campingpladsens netcafé). Egentlig hat jeg ikke savnet det.

Men i dag gik turen ind til Barcelona. Vi stod i kø i tre kvarter for at se La Sagrada Familia – og det var det værd! Tranformationsprocessen fra da jeg sidst så Gaudis ufærdige katedral i 1988 var ufattelig. Fra en slags moderne ruin med frit udsyn til himlen var dette nu en stor og andagtsfyldt katedral som selv en lidettroende som jeg kan værdsætte. Ganske enkelt fascinerende.

Og så endnu en kirke; resten af dagen brugte vi mest i Barri Gotic. Vi så Santa Maria del Mar, der næsten er opkaldt efter min kone og figurerer prominent i Havets katedral som hun lige nu pløjer igennem. Inde i kirken blev vi vidner til et spansk bryllup med afsyngelse af salmer, en udgave af Leonard Cohen’s “Hallelujah” og spanske sange. Et smukt globryllup; hvis ikke det var fordi jeg selv forlængst var gift, ville jeg gerne invitere spanske turister med til mit bryllup. Det giver lidt ekstra kolorit, tror jeg.

Til sidst Picassomuseet med de overvældende mange selvportrætter.

Og nu sidder vi så her på en lille restaurant ved navn Cat Bar med gratis wifi, 30 slags øl (adskillige slags IPA og stout – og Refsvindinge på fad!) og et rent vegansk menukort. Jeg er ikke utilfreds med denne sommerferie.

(Visited 39 times, 1 visits today)