udsnit

I dag var det så omsider dagen, hvor jeg skulle holde mit foredrag. Jeg havde brugt en times tid efter morgenmaden på at gå mine slides igennem og faldt for fristelsen til at indsætte en del overlays (som det hedder på nudansk), så forklaringerne af mine definitioner kunne blive mindre overvældende.

Dette var sessionen med 4 foredrag om pi-kalkylen og dens slægtninge. Jeg opdagede først undervejs, at det var den næstsidste udgave af mine slides, jeg var i gang med at bruge. Alle mine seneste overlays var ikke kommet med – teksten var selvfølgelig den samme, men den var ikke animeret. Ingen så dog ud til at lægge mærke til noget. Min fornemmelse er at foredraget gik stort set som det burde, og der var god respons og gode spørgsmål fra salen; jeg håber ikke at jeg kom til at virke selvtilfreds.

Björn Victor fra Uppsala var på efter mig, og da vores foredrag handler om nært beslægtede emner, havde Björn tilpasset sit foredrag efter mit, så han ikke skulle præsentere alle de samme definitioner som jeg lige havde manet frem på lærredet. Som sædvanlig leverede Björn et rigtig godt foredrag, og de problemer han havde haft med en korrupt fil med slides lige inden vi skulle på, var ikke at spore.

Det var en god fornemmelse at kunne tale om et emne, der har interesseret mig i snart en del år og at være sammen med en gruppe mennesker, der deler denne interesse. Vel egentlig også ret ærgerligt at jeg skal rejse helt til Buenos Aires for at opleve det.

(Visited 39 times, 1 visits today)