06nsa-popup

NSAs hovedkvarter i USA.

Nej, det er ikke sikkert at sådan en algoritme findes, heller ikke nu. Men de seneste afsløringer i The Guardian og New York Times af hvad USAs NSA og Storbritanniens GCHQ foretager sig inden for kryptanalyse, er stadig interessant læsning på den ubehagelige måde. Det er igen dokumenter, der er lækket af Edward Snowden, der ligger til grund.

Det lader som så ofte før til at være ikke til at være selve kryptosystemerne, men implementationerne af dem, der er problemet.

The files show that the agency is still stymied by some encryption, as Mr. Snowden suggested in a question-and-answer session on The Guardian’s Web site in June.

“Properly implemented strong crypto systems are one of the few things that you can rely on,” he said, though cautioning that the N.S.A. often bypasses the encryption altogether by targeting the computers at one end or the other and grabbing text before it is encrypted or after it is decrypted.

I virkeligheden er dette det mest problematiske – at NSA sørger for at der bliver lavet usikre implementationer. Hvis man kan lære noget som helst af disse dybest set uhyggelige afsløringer, er det at det måske ikke så meget er kryptosystemerne (dvs. de programmer der gør data ulæselige for andre) som protokollerne, dvs. de programmer der udveksler krypterede data, der er den egentlige akilleshæl. Se bare her:

Some of the agency’s most intensive efforts have focused on the encryption in universal use in the United States, including Secure Sockets Layer, or SSL; virtual private networks, or VPNs; and the protection used on fourth-generation, or 4G, smartphones.

Redningen for os (hvis der er en sådan) vil derfor være at forstå hele protokol-verdenen bedre. Det vidste jeg jo egentlig godt, men mange glemmer det. Billedligt talt: Hvad glæde har jeg af en solid lås på min hoveddør, hvis jeg lægger nøglen under måtten?

(Visited 129 times, 1 visits today)