maxresdefault

Ledende medlem af “Danskernes Parti” holder tale til tre blå stole.

Der er snart ikke længe til kommunalvalget, og det er formodentlig ikke tilfældigt at researchkollektivet Redox har udgivet en lang rapport om et af de mest ubehagelige fænomener i dansk politik (eller hvad vi nu skal kalde det), nemlig det såkaldte “Danskernes Parti”. Det er en grundig rapport, men også meget trist læsning. “Danskernes Parti” er stiftet af tidligere medlemmer af det danske nazistparti og plejer nære forbindelser til bl.a. det helt tilsvarende Svenskarnas Parti og til det tyske NPD. Det er tydeligt at man ligesom disse udenlandske pendanter vil prøve at fremstå som et demokratisk parti, men man skal ikke grave ret dybt for at opdage at det i virkeligheden er anderledes fat. Helt tilsvarende opdager man hurtigt, at holocaustbenægtelse, antisemitisme og racisme er helt centrale holdninger.

Jeg har opdaget at stifteren og lederen af denne nazistiske frontorganisation i Danmark er kæreste med (og har barn med) en kvinde, der har samme efternavn som mig. Der er dog heldigvis næppe nogen, der fejlagtigt vil forbinde en person med min baggrund og holdninger med “Danskernes Parti”.

“Danskernes Parti” stiller op til kommunalvalget rundt omkring i Danmark, og de ledende medlemmer prøver at slå sig op som et “konsekvent” alternativ til især Dansk Folkeparti. Det er endda lykkedes dem at komme til at deltage i debatarrangementer med mainstream-partier, bl.a. Venstres Ungdom og med en viceborgmester fra Det Radikale Venstre. Hele denne hvidvaskning af nazismen gør mig bekymret.

Det var trist at opdage at “Danskernes Parti” har en Facebook-side som 4063 brugere synes om  – og især blev jeg rigtig ked af at finde ud af at en af dem er ham, der var min nærmeste barndomsven i de første skoleår (og siden også Facebook-ven). Her kunne jeg vælge at slette ham fra vennelisten, men det ville nok blot sende ham dybere ned i mørket. Jeg har skrevet en besked til ham og spurgt om han er klar over hvad “Danskernes Parti” faktisk er. Jeg har ikke fået noget svar – endnu.

(Visited 213 times, 1 visits today)