I går skrev jeg om tragedien ud for Lampedusa. En artikel fra The Guardian beskriver forsøgene på at redde ofrene for forliset; det er skræmmende læsning.

“They were all covered in fuel; they were slipping out of our hands,” recalled Domenico Colapinto, a fisherman who was one of the first to reach the scene of the migrant vessel sinking off Lampedusa on Thursday.

“I grabbed a woman but I couldn’t hold her. She fell back into the water as I called ‘hold on, hold on’,” he told the Corriere della Sera newspaper. “She was looking at me and didn’t say anything; she was exhausted. She couldn’t even float. I watched as she slid down, without a scream, with those eyes watching me.”

Det er også tragisk at tænke på at de meget skrappe love mod indvandring til Italien reelt blot har tvunget sorte afrikanere, der flygter fra uroen og den stigende diskrimination i Libyen, i hænderne på menneskesmuglerne og på mafiaen – der på den ene side bruger de illegale afrikanske migranter som billig arbejdskraft, på den anden side fører an i racistiske forbrydelser mod den samme gruppe mennesker.

Den italienske forfatter Gabriele del Grande har en blog, Fortress Europe, der dokumenterer migranternes vej til Italien og triste liv der. Dagbladet Information har på baggrund af data fra denne blog lavet timelapse-videoen ovenfor, der viser det, der er en af verdens farlige flygtningeruter – lige syd for det rigeste kontinent.

(Visited 57 times, 1 visits today)