Kategorier
Blog Sindet

Modgang gør stærk?

Nogle mennesker med en bipolær lidelse vil ikke være foruden den. Det gælder bl.a. Tom Wootton, der står bag foreningen og webstedet Bipolar Advantage. Og psykiateren Nassir Ghaemi, der i bogen A First-Rate Madness taler om hvordan denne type sindslidelse skulle kunne være en fordel for ledere i svære tider. Det er ikke så underligt, at denne type synspunkter er stærkt omdiskuterede.

Andre siger at modgang gør stærk. Men så skulle verden være fuld af stærke mennesker.

Her er et klip fra en samtale mellem Stephen Fry og Malcolm Gladwell. Malcolm Gladwell er den canadiske forfatter, der er bag populær-socialpsykologiske bøger som Outliers og The Tipping Point.  Stephen Fry, som de fleste kender som en lun og vidende engelsk skuespiller og forfatter, har gennem mange år kæmpet med og mod sin bipolære lidelse og så sent som i 2012 havde et selvmordsforsøg.

(Visited 53 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar