Kategorier
På farten

For 18.263 dage siden

amazing-spiderman-08-00
Den 8. januar 1964 var på mange måder en typisk dag i tresserne.

Døgnet startede med at tre kvinder flygtede fra Østberlin gennem en tunnel under Berlinmuren. Et andet sted i Tyskland kom filminstruktøren Dagmar Seume til verden.

I biografen Colosseum i Oslo styrtede et stillads sammen og sårede flere bygningsarbejdere. Den thailandske popsanger og senere politiske aktivist Arisman Pongruangrong blev født. Og i landsbyen Kothapalie i Andhra Pradesh i Indien begyndte livet for den indiske politiker Bhuma Nagi Reddy; der er senere blevet lavet adskillige film og tv-serier om begivenheder i hans liv.

Ovre i Canada så sangeren og sangskriveren Ron Sexsmith dagens lys for første gang. Længere sydpå, i USAs hovedstad, holdt Lyndon B. Johnson en tale der markerede starten på programmet War On Poverty – en af de krige, USA ikke har vundet. På denne dag i USA udkom også et nummer af The Amazing Spider-Man, hvor Spiderman kæmpede mod The Human Torch – en historie tegnet af den faste Spiderman-tegner Steve Ditko.

I Danmark kom Lars Top-Galia til verden i København for 21 år senere at blive guitarist i Sort Sol. Det nyombyggede depotskib “Henrik Gerner” blev del af den danske flåde. Italien tiltrådte omsider den internationale konvention om skade forvoldt af tredjepart på luftfartøjer ved jordoverfladen.

I Gold Star Studio i Hollywood indspillede The Beach Boys “Fun, Fun, Fun”. Ud på aftenen gav deres engelske rivaler The Beatles endnu et af deres juleshows i Astoria Cinema i London. Et andet sted i den britiske hovedstad så kunstneren Marc Quinn dagens lys, imens Aldershot slog Aston Villa 2-1 i FA Cup, en kamp overværet af 13.566 mennesker.

I det sydlige Australien så en kvinde i Eden Valley en orange ildkugle på himlen; hvad det var, ved man stadig ikke.

På den anden side af det Indiske Ocean, i Zimbabwe, der dengang hed Rhodesia og var et apartheidregime, blev den 34-årige revisor Leopold Smith, som havde slået tre mennesker ihjel i Umtali, det første hvide menneske, der blev henrettet i 12 år. Den forhenværende østrigste forbundskansler Julius Raab døde også på denne dag.

Og netop denne aften (måske var det mens The Beatles spillede) i Arentsminde i Hjørring Amt, omend temmelig langt fra Hjørring, var det omsider blevet min tur til at blive født.

Det har været 18.263 omskiftelige dage, og jeg ved stadig ikke, om jeg har vænnet mig til at være her. Men nu hvor jeg alligevel er her, vil jeg gerne takke alle de mange mennesker nær og fjern, der har fulgt mig på vej og som jeg holder meget af, og sige undskyld til dem, jeg har såret i tidens løb.

(Visited 49 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar