På det seneste har jeg længtes efter noget andet musik at høre. Egentlig er det vel absurd – jeg har allerede adgang til en masse musik i form af en pænt stor cd-samling, og derude ligger Internettet med alskens streaming.  Jeg har hørt en masse David Bowie, John Lennon, Nick Drake og Joy Division på det seneste – guldrandet britisk musik fra 1970’erne, som jeg aldrig bliver træt af. Men hvor var der noget, jeg ikke havde hørt før?

Det første album fra i år, der har fanget min interesse, fik jeg fat i i denne uge: After The Disco med den amerikanske duo Broken Bells.

Broken Bells er James Mercer og Brian “Dangermouse” Burton, der hver især slår deres folder i andre sammenhænge. Mercer er sanger, sangskriver og guitarist i The Shins, og Burton er musiker og producer og en væsentlig drivkraft bag Gorillaz, Gnarls Barkley og Dark Night Of The Soul, det sidste album med Mark “Sparklehouse” Linkous. Jeg har tidligere også nævnt Portugal. The Man, som har nydt godt af Brian Burtons produktion på deres seneste album.

Den danske forbindelse – for en sådan er der – er at Mercer og  Burton mødtes ved Roskilde-festivalen i 2004. Deres første samarbejde var netop et nummer til Dark Night Of The Soul. Første album som Broken Bells kom i 2009, og her er så det nye album.

Titelnummeret er det eneste disco-indslag; ellers lyder After The Disco faktisk en del som netop britisk musik fra 1970’erne og er i det hele taget fyldt med gode melodier. Jeg er ikke den eneste, der har bemærket den tydelige Bee Gees-inspiration på “Holding On For Life” ovenfor.  Og jeg bemærker igen hvor dygtig en vokalist James Mercer er. Lydbilledet er typisk for Brian Burton og ikke så langt fra f.eks. det nyeste album med Portugal. The Man – eller i virkeligheden er det vel dem, der lyder som Broken Bells.

Videoen ovenfor er kryptisk på en fascinerende måde; de to mænd, der dukker op 2 minutter og 7 sekunder inde (og flere gange senere på rum-diskoteket) er James Mercer og Brian Burton.

(Visited 43 times, 1 visits today)