Kategorier
Blog På farten

Taxi til Bruxelles

belgien

Dagen startede lidt sent; sammen med Alexander besøgte jeg kunstakademiet i Düsseldorf hvor de studerende har en permanent udstilling af deres værker og håber på at kunne få nogle af dem solgt. Jeg kan ikke mindes nogensinde at have set en 100 meter lang kø til et sted, hvor der er gratis entré – men det var der. Vel indenfor kunne jeg konstatere at nogle af de udstillede værker bestemt var værd at se på, mens andre måske ikke helt var det.

Her til aften skulle jeg så med toget fra Düsseldorf til Bruxelles via Köln, og jeg fik en madpakke med Alexanders solide hjemmebagte speltrugbrød med. Men herefter gik det galt. Toget til Köln var forsinket med 10 minutter, og det betød at der kun ville blive 3 minutter til at skifte tog i. Jeg forberedte mig allerede da på det værste. Og ganske rigtigt: i et muligt forsøg på at skabe en meditativ rejseoplevelse for at mildne de stressede passagerers sind besluttede lokomotivføreren sig til at gøre noget ved de 10 minutters forsinkelse og øgede den til suveræne 22 minutter. Godt gået på en strækning der normalt ville tage 30 minutter.

Så der blev intet tog til Bruxelles. I min kvide henvendte jeg mig ved informationen på banegården i Köln. Jeg var bestemt ikke den eneste med et Bruxelles-relateret problem, og Deutsche Bahn bad mig og tre andre passagerer om at tage næste tog til Aachen og derfra praje en taxi til Bruxelles. Alt sammen på DBs regning. Så pludselig stod jeg igen i Aachen, hvor jeg sidst havde været i september 2011. Det så unægtelig ud som om de havde glemt at pille julebelysningen ned.

Vi fandt en taxi, lavede et obligatorisk toilet- mm. besøg på en tankstation og derefter gik turen så ind i Belgien, hvor jeg kunne observere hvordan de lokale radiostationer afløste hinanden på hver sit af landets to store sprog (det tredje er tysk!) lige så ofte som vejskiltene gjorde.

Men frem nåede jeg. Dette var første gang, jeg har prøvet at krydse en landegrænse i taxi.

(Visited 45 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar