Kategorier
Den akademiske biks Det er din egen skyld Mad og drikke På farten

Det sydligste Jylland og det, der sker i korridorerne

2014-02-18 11.33.33

På Avenue de Trevuelen 35 i Bruxelles – eller på Trevuelenlaan 35 i Brussel, det er sprogafhængigt – kan man se dette skilt. Inden min hjemrejse i dag var jeg forbi denne adresse, en af Nordjyllands sydlige udposter. Jeg kom i alt for god tid i forhold til min aftale kl. 10 og blev lukket ind af en dansk mand; han var ansat i Region Nordjylland. Kl. 10 dukkede Charlotte fra Aalborg Universitets fundraisingkontor op, og vi kunne tale om mulighederne i Horizon 2020. AAU har valgt at have et kontor her for at kunne få bedre muligheder for at få indflydelse på adgangen til de forskningsmidler, der i vekslende omfang er at hente fra EU.

Det er en ganske særlig oplevelse af møde en flig af hele EU-embedsmandsvældet, som jeg gjorde det i går, og så i dag at høre om alle de officielle dokumenter og evalueringskriterier på den ene side og om de muligheder for supplerende, uformelle lobby-kontakter der også har udviklet sig. Der er tale om et helt særligt taktisk spil, som jeg på den ene side ved er nødvendigt for at kunne få midler til forskning inden for de gældende rammer, på den anden side ikke rigtig kan lade mig begejstre af. Alt dette taget i betragtning var det en rigtig god snak, jeg fik med Charlotte.

I lufthavnen fik jeg mit sidste møde med EU-strukturerne i form af Søren Søndergaard (MEP for Folkebevægelsen) og hans kommende afløser, Rina Ronja Kari, der skulle gennem sikkerhedskontrollen lidt før mig.

Vel hjemme kan jeg ærgre mig over at jeg ikke fik købt en tre-pak med øl fra Achel, Westmalle og Chimay i den toldfrie butik. Jeg skulle ikke igennem ny sikkerhedskontrol da jeg nåede København og skulle videre mod Aalborg, men tanken om at få tre helflasker godt belgisk øl konfiskeret var lammende. Men belgisk chokolade kan da også være godt, og man kan trygt færdes i trafikken efter at have indtaget det.

(Visited 93 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar