Kategorier
Undervisning

Video i undervisning

video

I dag var jeg til et møde på mit institut om anvendelser af video i undervisning. Jeg har tidligere her på bloggen skrevet om hvordan jeg har lavet et flipped classroom-forløb i et kursus, hvor video erstatter forelæsninger. For tiden arbejder jeg sammen med en kollega ved Institut for læring og filosofi på Aalborg Universitet på en publikation, der skal dokumentere mine erfaringer. Til april skal vi ved undervisningens dag holde en workshop om emnet; det bliver spændende.

Til mødet i dag så jeg hvordan to af mine kolleger, begge meget erfarne og engagerede undervisere, greb anvendelsen af video an på en helt andet måde end jeg gjorde – og med stor effekt. De tænkte begge på video som et supplement til forelæsninger. Det var spændende at høre om, og der er meget jeg kan lære af deres erfaringer.

Målet er selvfølgelig ikke at video skal erstatte andre former for undervisning, og budskabet er heller ikke at video er “de vises sten”. Video skal være et værktøj som også kan bruges i tilrettelæggelsen af undervisning, og som alle andre værktøjer har det sine begrænsninger og sine muligheder.

Men noget andet var også tydeligt i dag. Det var de sædvanlige entusiaster, der dukkede op til mødet. Dette viser for mig at se den konservatisme, der ofte er hvad undervisning angår, og det var egentlig ærgerligt. Det er meget sandsynligt at velkendte undervisningsformer stadig har deres berettigelse, men hvor ville jeg dog ønske at alle overvejede hvorfor.

 

(Visited 69 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

En kommentar til “Video i undervisning”

En meget væsentlig grund er tidsøkonomi.
Vi bliver ikke belønnet for at ændre på vores undervisning, men for at levere endnu en artikel.
Så selvfølgelig er det hvad vi bruger vores tid på.
Iøvrigt er det nok de færreste der arbejder på uni fordi man kan få lov at undervise der ? – eller det tager jeg måske fejl af

Skriv et svar