2014-02-28 20.46.08 2014-02-28 22.44.48 2014-02-28 22.46.07

Jeg har fulgt Peter og Henrik Olesens karriere, først ved at lytte sporadisk til deres første band, Sort/Hvide Landskaber, dernæst ved at lytte til deres engelsksprogede band Greene. Og i 1997 arrangerede jeg en af Olesen-Olesens første koncerter – det var i Odense og billederne ligger et sted derude på Facebook.

I går var Peter Olesen og Michael Lund, tilsammen De Efterladte, på Huset i Hasserisgade [det er i Aalborg]  mens store dele af resten af Danmark så X-Faktor. De var del af en double bill sammen med Skammens Vogn, som jeg i modsætning til De Efterladte ikke rigtig kendte.

De Efterladtes meget vellykkede andet album, Alvorsord og etagevask, var godt repræsenteret i sættet fra duoen, der denne gang var udvidet med albummets producer Boi Holm. Der var dog også pluk fra Olesen-Olesens rige sangkatalog, helt tilbage til “Sommerferie Zimmerroom” fra debuten Indenlands Udenbys. Ind imellem fik vi pluk fra Peters nye digtsamling Hver dag er et comeback. Den kunne jeg desværre ikke købe til koncerten – og duoens to album har jeg (selvfølgelig) allerede. Så jeg må hellere se at få bestilt noget – nemlig Peters bog.

Min noget uinformerede indtryk af Skammens Vogn har været at dette er en trio, der balancerer lige på grænsen til at være “kultbandet med de sære tekster” (lidt i stil med amerikanske They Might Be Giants) med alt hvad det indebærer af fans, der bare gerne vil høre sangen “Dårlig fødselsdag” osv. Det indtryk blev ikke helt manet i jorden i går aftes, men det blev noget nuanceret. Den ret tynde lyd fra gruppens indspilninger blev især mere fyldig i live-situationen. Skammens Vogn spillede ikke “Dårlig fødselsdag”, men derimod sangen “Asfalt”, som Peter Olesen tidligere havde røbet at han ikke kunne få ud af hovedet.

Alt i alt var det en god oplevelse. Ligesom til en fodboldkamp og til en akademisk konference er samtalerne i pauserne også en vigtig del af helheden. Sådan var det også her. Segmentet af Mænd Der Kan Huske LP-Pladernes Storhedstid fik endnu en snak om vinyl kontra streaming, en af mine kollegaer gjorde mig opmærksom på sit debutalbum og Peter Olesen gjorde mig opmærksom på Robert Corydon, digteren som vi alle har glemt (det havde jeg faktisk også) og hvis efternavn nu er uløseligt forbundet med Finansministeriet.

Segmentet af Mænd Der Kan Huske LP-Pladernes Storhedstid er samtidig blandt de få tilbageværende, der kan huske fænomenet etagevask. Og nej, det har intet at gøre med at vaske trapper.

(Visited 148 times, 1 visits today)