For mange år siden røbede en af en mine med-PhD-studerende i Edinburgh, at hun savnede David Letterman fra sit hjemland USA. Jeg kunne forstå på hende at Jonathan Ross prøvede at lave noget lignende i sit show på Channel 4, men alligevel… Det blev først mange år senere, jeg stiftede bekendtskab med Letterman – og nu er han med få dages forsinkelse fast eftermiddagsinventar på TV2 Zulu herhjemme. Det er ikke tit, jeg får set hans programmer, men de er helt klart i den bedre ende af tv-underholdning. Det er blandt mange andre ting et plus at  Letterman ikke er bange for at få fat i musiknavne, der rent faktisk er interessante.

Jeg er lige for tiden bizart fascineret af denne optagelse fra i år fra The Late Show, hvor Future Islands fremfører deres nummer “Seasons”. Sangen er meget iørefaldende, lydbilledet meget tilbageskuende – dette kunne snildt have været indspillet først i 1980’erne og være blevet et pophit af de større. Men sangerens (der minder mig om Marlon Brando og Steve Martin på samme tid!) og hans specielle koreografi og slåen sig på brystet, resten af bandets ubevægelighed og det, der må være det mest uventet placerede growl i nyere populærmusik, giver allerede dette klip kultstatus – et uvist sted på grænsen mellem det kiksede og det fuldstændig gennemførte.

 

(Visited 47 times, 1 visits today)