Heroin-cough-bayer

Ikke mange ved at heroin engang blev brugt i hostesaft og kunne købes frit; jeg vidste det heller ikke. Ovenfor er en gammel heroinreklame fra 1898. Heroin blev dengang markedsført på at stoffet ikke var vanedannende (!!!). The Independent har en lang og overraskende oversigt over det ekstremt afhængighedsskabende stofs historie.

Jeg vil selvfølgelig kraftigt fraråde alle at tage heroin eller andre stoffer; alene alle beretningerne om hvor svært det er at holde op og de tilsvarende beretninger om hvor nemt det er at dø af en overdosis, hvis man prøvet at trappe ned, er skræmmende. Også det faktum at bl.a. hjernens dopaminproduktion bliver standset efterhånden er ekstremt bekymrende. Samtidig kan det dog ikke undgå at mane til en vis eftertanke, at mange heroinrelaterede dødsfald skyldes at heroin kun er tilgængelig fra det kriminelle marked, langt fra altid findes i ren form og bliver indtaget på en ekstremt usikker måde. Spredningen af leverbetændelse og aids skyldes i høj grad brugen af inficerede kanyler. Heroin på recept til narkomaner kunne fjerne denne fare.

(Visited 537 times, 1 visits today)