Kategorier
Etiske fordringer Levende billeder

Gensyn med “Gensynet”

gensyn

Så fik jeg omsider set den svenske film Gensynet, som jeg skrev om her for nylig. Den er endnu bedre end jeg havde regnet med, og dens dokumentardel er strengt taget en “film-i-filmen”-dramadokumentar. I denne del af Gensynet giver Anna Odell sammen med filmholdet og skuespillere en meget overbevisende genfortælling af de reaktioner, der kom fra Annas klassekammerater efter at de havde set den første halvdel.  Denne første del af filmen lå færdig et godt stykke tid tidligere og var Anna Odells forsøg på at skildre hvordan hun mon kunne have reageret, hvis hun havde været med til sit klassejubilæum. I virkelighedens verden blev hun aldrig inviteret. De tåkrummende scener, hvor de nu voksne klassekammerater prøver at bortforklare hvorfor de ikke inviterede Anna og prøver at reparere deres eget selvbillede af hvordan de opførte sig mod hende tilbage i skoletiden, er gjort af samme underligt sorthumoristiske stof som Thomas Vinterbergs Festen. 

Gensynet er sikkert for voldsom og for “voksen” for skoleelever, men alle, der har været del af en klasse, hvor mobning ødelagde klimaet, bør se denne film.

(Visited 65 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar