Kategorier
Blog Matematik

Glæden ved 6

8

Den britiske forfatter Alex Bellos skriver om de to emner, der optager ham: matematik og fodbold, her især brasiliansk fodbold. Sidstnævnte får en del opmærksom fra mange af os inden så længe, så her vil jeg tage fat i tallenes verden.

I sin nye bog, Alex Through The Looking Glass, skriver Alex Bellos blandt meget andet om de følelser, der er forbundet med tal! På sit websted røber han resultatet af en verdensomspændende afstemning om det mest populære tal: Hvilket tal har flest mennesker som deres yndlingstal? Det mest populære tal er ifølge afstemningen 7. Alex Bellos bad også bidragyderne om at begrunde deres valg. En britisk kvinde på 35 svarede om tallet 7:

Nice shape, simple line with vertical and horizontal interest … a number that is growing up. It’s a bit awkward; it can’t be equally divided and won’t bend to the rules so easily!

Herunder er et radioklip fra USA, hvor Alex Bellos bliver interviewet om netop dette.

Men jeg vil ikke selv nøjes med 7. Mit eget yndlingstal er nemlig 8. Jeg er født den 8. januar, og så er 8 jo også en pæn potens af 2, det mindste ikke-trivielle kubiktal og forøvrigt også pænt og rundt at kigge på (et veltegnet ottetal ligner en hyggelig snemand).

(Visited 40 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar