Fanget i hadet

Her er en kort dokumentar om det had, der næres mod afrikanske migranter på den israelske højrefløj og langt ind i den siddende regering. Videoen er produceret af David Sheen, der er en canadisk journalist bosat i Israel siden 1999, og Mark Blumenthal, en amerikansk journalist, hvis far var rådgiver for Bill Clinton. Som man kan se til sidst, har Blumenthal skrevet en bog om dette emne.

Det bliver tydeligt at der er et klima af had, som er det samme nationalistiske had som nærer konflikten med palæstinenserne, og at der er tale om en omfattende reaktionær nationalisme som er beslægtet med den, vi finder i Europa hos partier som Front National i Frankrig og Jobbik i Ungarn. Og nej, jeg tror bestemt ikke at tonen er mindre uforsonlig hos Hamas; de er også reaktionære nationalister, der hævder at have Gud på deres side.

Det tragiske er at midt i det hele, fanget i alt dette had, sidder alle de andre israelere og palæstinensere – og en undrende og bange tredjepart af afrikanere.

(Visited 26 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar