Kategorier
Datalogi På farten Undervisning

ICWL 2014

2014-08-14 10.24.23 2014-08-14 10.22.58

I går aftes ankom jeg til Tallinn, hvor jeg skal deltage i konferencen ICWL 2014 (13th International Conference on Advances in Web-Based Learning). Først da flyet landede gik det op for mig at Estland ligger i den østeuropæiske tidszone. Så jeg kom på én gang lidt tidligt og lidt sent i seng.

Dette er en konference inden for et noget andet fagområde end det, jeg normalt publicerer inden for, så der er ikke rigtig nogen her, jeg kender. Min medforfatter Dorina Gnaur fra Institut for læring og filosofi dukker op senere i dag.

Første programpunkt i dag var en workshop om peer assessment, som er en undervisningsteknik, jeg selv begyndte at interessere mig for for nogle år siden. Første foredrag af Edward Gehringer var interessant; det handlede om hvordan man kan bedømme kvaliteten af studerendes bedømmelser af medstuderendes arbejde – jeg ved fra mine egne erfaringer med peer assessment at studerende af og til at være meget utilfredse med kvaliteten af de kommentarer, de får fra medstuderende. Ofte er det værste ikke at få en sønderlemmende kritik, men at få en fritstående, forkølet bemærkning om at “Det ser meget godt ud”. For hvad kan man bruge dét til?

Desværre kunne Gehringer ikke være med os i dag; hans foredrag blev afviklet fra hans kontor i USA over nettet. Næste foredrag var ikke nær så interessant, for de to forfattere var ganske enkelt ikke dukket op! Det blev til en helt uventet lang kaffepause.

Dette er første gang, jeg besøger Estland og fordi jeg endnu kun har været her i få timer, har jeg knap nok noget indtryk af landet. Men jeg kan ikke lade være med at bemærke at sproget er lidt af en barriere. I supermarkedet her til morgen følte jeg mig som en nyfødt analfabet, da jeg ledte efter en lille flaske frugtsaft. Estisk er beslægtet med finsk, men det har jeg ingen glæde af. Der er en del låneord fra indoeuropæiske sprog, men sikkert også en del “falske venner”. Bare se skiltet ovenfor. Antropologi, filosofi og kulturteori kender vi godt hjemmefra, og seminarrum, auditorier og atrium ligeså, men er der virkelig også en afdeling på Tallinns Universitet, der beskæftiger sig med nudistkultur?

(Visited 40 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar