fjorden

Her i august har der været i hvert fald tre stunder, jeg vil tage med mig.

Det var den lørdag i Fjordbyen, hvor regnen endnu ikke havde afløst gråvejret, hvor der var billig og god vegansk mad, et loppemarked med et passende niveau af velvilligt kaos og en udsigt over fjorden. Det var den fredag i Tallinns gamle by, der oppe nordpå hvor de lyse nætter stadig fandtes, hvor der var en god vegansk restaurant med godt øl og en hyggelig samtale med en kollega om alt hvad der faldt os ind. Og det var den lørdag ude ved Aggersund, hvor Jens Friis tog mig og familien med på en gåtur nede ved fjorden, hvor der løb heste rundt på engen. Min kone klappede en stor brun hest, og igen så vi hendes glæde ved de store dyr. Himlen var høj over Han Herred, sådan som den skal være i den del af Nordjylland, hvor jeg er født.

Kynikere vil sige at jeg bare skal have god vegansk mad og udsigt over Limfjorden, så er oplevelsen hjemme. Formodentlig har de ret.

Jeg tænker på et lille essay af George Orwell om den pub i London, der hedder Moon Under Water. Orwell fortæller levende om alt det gode, pubben byder på. Der er ingen radio, der larmer. Personalet er venligt.  Pubben har en smuk have. Maden er god og billig. Der er kun én ting, der mangler ved denne pub: Moon Under Water findes ikke! Det, Orwell beskriver, er en idealtilstand, hvor der ikke er noget at bekymre sig over. Selv kan han komme i tanke om pubber, der lever op til otte af de ti idealer, han tildeler Moon Under Water.

På denne måde ligner den perfekte pub og de oplevelser, vi kan lave, hinanden, og de ligner oplevelsen af flow i arbejdet. Der er ikke noget at bekymre sig om; oplevelsen flyder frit og vi er til stede i den. Disse øjeblikke er helt særlige og sjældne.

På denne måde har også august været en særlig måned. Snart kommer september, og da skal jeg med familien til London. Jeg har lånt en bog om Londons pubber af Jens.

(Visited 57 times, 1 visits today)