Men-cant-read-minds-_t3mc

Der er et tankevækkende lille indlæg i Politiken af Mette Dybdal Møller, der er skoleleder (og 45 år gammel). Hun skriver:

Kvinder kan gå mutte rundt i flere dage og pludselig i et skingert stemmeleje bryde ud i et ’jeg synes, at det er for dårligt, at du ikke har lagt mærke til, hvordan jeg har det’, hvorefter de smækker med døren og kører hen til veninden. Mange kvinder mestrer også de mystiske sms-beskeder til mænd, der indirekte insinuerer, at hun gerne vil mødes.

Når jeg spørger kvinder, hvorfor de ikke blot skriver eller stille og roligt fortæller deres mænd, hvordan de har det, lyder svaret typisk: ’Jeg vil ikke give for meget af mig selv’ eller ’jeg bliver ked af det, hvis han siger nej’.

Mette Dybdal Møller gør i sit indlæg opmærksom på at hun også synes at denne opførsel er mærkværdig; hun gør nemlig ikke sådan selv.

Det, der er interessant ved hendes indlæg, er at det griber fat i en hverdagsadfærd, som jeg har oplevet i en del tilfælde og ved fra andre mænd, at de også har været ude for. Og rundt omkring er der andre (mænd og kvinder), der har grublet over det samme. Bare se den lille tegneserie ovenfor.

Jeg ved ikke, hvor denne adfærd, som jeg vil kalde “hævnen for manglende telepati” kommer fra. Det eneste, jeg og andre har observeret, er at det er ubehageligt, når det sker og at man ikke ved, hvordan man skulle have forhindret det, der skete.

Jeg er selvfølgelig ikke ude på at udpege et af de to køn som “irrationelt” eller specielt fjendtligt indstillet. Og det er bestemt ikke alle kvinder, der har denne adfærd; derudover er der selvfølgelig også irriterende adfærd, som mange mænd og kun få kvinder udviser. Der er f.eks. også mænd, der går rundt og er mutte og indebrændte! Det, jeg spekulerer på, er hvorhenne i opdragelsen en adfærd som “hævnen for manglende telepati” kommer ind henne og (nok så meget) hvordan alle os, der er forældre, kan komme den til livs i opdragelsen af vores børn.

(Visited 149 times, 1 visits today)