IMG_3647.JPG
I dag var det tid til møde i forskernetværket BETTY nede i kælderen til Grand Hotel Palatino. Vi begyndte kl. 9 og skulle efter planen slutte kl. 17. Fordi jeg var ordstyrer i den første session, var jeg meget opmærksom på at ingen skulle gå over tiden; og da den sidste foredragsholder var med at være færdig – og det var faktisk mig selv – kunne jeg til min store undren konstatere at vi, selv med de spørgsmål, der kom fra salen, var færdig et kvarter tidligere end planlagt. En anden gang vil jeg måske ikke være så striks.

Senere begyndte folk at tage sig bedre tid. Det suverænt længste foredrag var desværre også det mindst interessante – næsten en hel time blev brugt på at foreslå at vi skulle bruge vore teorier på at analysere den software, der bliver brugt til omstilling af telefonforbindelser. Det var meget velment, men det hele kunne være overstået på måske et kvarter. Et andet foredrag tegnede anderledes interessant, men jeg blev bekymret da jeg så at der var 111 slides i præsentationen (!!) – heldigvis var det kun nogle ganske få, der blev gennemgået.

Til sidst var det desværre lykkedes os at gå over tiden og slutte noget senere end 17.00. Når man har siddet og lyttet vældig længe. begynder tankerne desværre at vandre de forkerte steder hen.

Når man er sammen med kolleger fra mange lande, hvor mange af dem bor i et andet land end deres oprindelsesland, kommer man også tit til at snakke om netop dét i pauserne. En af mine italienske kolleger fra Danmark er for nylig flyttet fra København til Odense, hvor han er blevet ansat på Syddansk Universitet. Det har hjulpet ham til at blive meget bedre til dansk, sagde han (og det passer!), for på Fyn er man ikke så nøjeregnende med om udlændinge altid udtaler alle ord helt korrekt – forklarede han mig på dansk.

(Visited 58 times, 1 visits today)