Kategorier
Blog Musik

The Mekons

mekons

Jeg har aldrig skrevet om The Mekons før her, og nogen kender af dette britiske band er jeg egentlig ikke. Faktisk ejer jeg kun ét af deres albums, nemlig The Mekons Rock’n’Roll. Det er jeg så til gengæld også rigtig glad for, og jeg kan læse at andre betragter det som bandets hovedværk.

The Mekons blev dannet helt tilbage i 1977 af fem universitetsstuderende fra Leeds. Oprindelig spillede de en slags punk, men efterhånden sneg der sig mange andre stilarter ind. Der har været ganske mange musikere, som i årenes løb har været medlemmer af The Mekons, men sanger og sangskriver Jon Langford (som oprindelig var trommeslageren i bandet!) er den gennemgående figur. Hans kærlighed til amerikansk country og rock (Elvis er let skjult i forsidebilledet på The Mekons Rock’n’Roll) skinner lige så tydeligt igennem som hans samfundskritik. Langford har siden de tidlige 1990’er boet i USA, og her står han også bag alt-country-bandet The Waco Brothers og et andet country-projekt, The Pine Valley Cosmonauts.

Og nu kan jeg så se at der er en dokumentarfilm om The Mekons på trapperne. Filmen får premiere her til efteråret, og en dag når den forhåbentlig også Danmark. Herunder er traileren.

Nu må det være på tide at jeg får lyttet lidt mere til The Mekons.

(Visited 43 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar